Visszatérés a főoldalraHírekIsmertetőKereső
 

A vény nélkül kapható gyógyszerek árai a Magyar Gyógyszerész Kamara 2008. szeptember 1-én közölt listája alapján.

1. A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY MEGNEVEZÉSE

Név Kiszerelés Kiadhatóság Bruttó fogyasztói ár Térítési díj Jogcímek Eü Kiemelt Eü Emelt
Stadazar 100 mg filmtabletta 60x V - - HM ÜB - -
Stadazar 100 mg filmtabletta 30x V 715 Ft 322 Ft HM KGY ÜB - -
Stadazar 12,5 mg filmtabletta 60x V - - - -
Stadazar 12,5 mg filmtabletta 30x V - - - -
Stadazar 50 mg filmtabletta 60x V - - HM ÜB - -
Stadazar 50 mg filmtabletta 30x V 517 Ft 233 Ft HM KGY ÜB - -

1.1 HELYETTESÍTŐ GYÓGYSZEREK

H1
H2
H3
R

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Stadazar 12,5 mg filmtabletta
Stadazar 50 mg filmtabletta
Stadazar 100 mg filmtabletta
lozartán-kálium

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
  • További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
  • Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.
  • Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1.              Milyen típusú gyógyszer a Stadazar és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2.              Tudnivalók a Stadazar szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Stadazart?
4. Lehetséges mellékhatások
5 Hogyan kell az Stadazart tárolni?
6. További információk


1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A STADAZAR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A lozartán az angiotenzin-II-receptor blokkolók gyógyszercsoportjába tartozik. Az angiotenzin-II a szervezet által termelt anyag, mely a vérerekben található receptorokhoz kötődve szűkíti az ereket. Ez a vérnyomás emelkedését eredményezi. A lozartán meggátolja az angiotenzin-II kötődését a receptorokhoz, így a vérerek ellazulnak, mely következésképpen a vérnyomás csökkenéséhez vezet. A lozartán lelassítja a vesefunkció romlását a magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél.

A Stadazar alkalmazása:
  • magas vérnyomásban (hipertóniában) szenvedő felnőtt, valamint 6‑18 éves gyermekek és serdülőkorúak kezelésére
  • vesevédelemre magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, akik laboratóriumi eredményeik alapján csökkent vesefunkcióval rendelkeznek és napi ≥ 0,5 g szintet meghaladó fehérjevizelésben (olyan állapot, amelyben a vizelet rendellenes mennyiségű fehérjét tartalmaz) szenvednek
  • krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegek kezelésére, akiknél egy bizonyos gyógyszerfajta, az úgynevezett angiotenzin-konvertáló-enzim-gátlók (ACE-gátlók, a magas vérnyomás csökkentésére szolgáló gyógyszerek) az orvos megítélése szerint nem alkalmazható. Ha szívelégtelenségét ACE-gátlóval stabilizálták, Ön nem szedhet lozartánt.
  • magas vérnyomásban és balkamra-megvastagodásban szenvedő betegeknél a Stadazar bizonyítottan csökkenti a sztrók kockázatát („LIFE”-vizsgálat indikációja).


2. TUDNIVALÓK A STADAZAR SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Stadazart
  • ha allergiás (túlérzékeny) a lozartánra vagy a készítmény bármely egyéb összetevőjére.
  • ha súlyosan károsodott a májfunkciója.
  • ha több mint 3 hónapja terhes. (Azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Stadazar filmtablettát - lásd a “Terhesség” című részt.).

A Stadazar fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes vagy teherbe eshet. A Stadazar szedése a korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni a gyógyszert, ha több, mint 3 hónapja terhes, minthogy súlyos károkat okozhat a magzatnak, ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a „Terhesség” című részt).

Fontos, hogy a Stadazar szedésének megkezdése előtt tájékoztassa orvosát
  • ha kórtörténetében angioödéma (arc, ajak, torok és/vagy nyelvduzzanat) szerepel (lásd még 4. pont, „Lehetséges mellékhatások”)
  • ha nagymértékű hányás vagy hasmenés lép fel Önnél, mely a szervezet jelentős víz- és sóveszteségével jár
  • ha diuretikumokat (vízhajtót) szed vagy sószegény diétát tart, mely a szervezet jelentős víz- és sóveszteségével jár (lásd 3. pont, „Adagolás különleges betegcsoportokban”)
  • ha tudomása van róla, hogy szűkület vagy elzáródás van a vesékhez vezető vérereiben, vagy nemrég veseátültetésen esett át,
  • ha májfunkciója károsodott (lásd 2. pont „Ne alkalmazza a lozartánt” és 3. „Adagolás különleges betegcsoportokban”)
  • ha veseelégtelenséggel párosuló vagy anélkül fennálló szívelégtelenségben szenved, illetve egyidejűleg életveszélyes szívritmuszavara van. Különleges elővigyázatosság szükséges, ha egyidejűleg béta-blokkoló-kezelés alatt áll
  • ha szívbillentyű vagy szívizom-problémái vannak
  • ha szívkoszorúér-megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenése okoz a szívkoszorúerekben) vagy agyérrendszeri megbetegedésben szenved (melyet a véráramlás csökkenése okoz az agyi erekben)
  • ha primér hiperaldoszteronizmusban szenved (a mellékvese által az aldoszteron hormon túlzott termelésével járó állapot, amelyet a mellékvesében levő rendellenesség okoz).

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Különleges elővigyázatosság szükséges, ha Ön a lozartán kezeléssel egyidejűleg a következő gyógyszereket szedi:
  • egyéb vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, mivel ezek tovább csökkenthetik vérnyomását. A vérnyomást az alábbi gyógyszercsoportok/gyógyszerek is csökkenthetik: triciklusos antidepresszánsok (depresszió kezelésére), antipszichotikus készítmények (pszihiátriai betegségek kezelésére), baklofen (izomrelaxáns), amifosztin (a rák kemoterápiájában használt gyógyszer)
  • káliumspóroló készítmények vagy olyan gyógyszerek, melyek megemelik a kálium-szintjét (pl.: káliumpótlók, káliumot tartalmazó sópótlók vagy kálium-spóroló szerek, pl.: bizonyos diuretikumok [amilorid, triamteren, spironolakton] vagy heparin)
  • nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, pl.: indometacin, ide értve a COX-2-gátlókat (fájdalomcsillapításra használt gyulladáscsökkentő gyógyszerek), mivel ezek csökkenthetik a lozartán vérnyomáscsökkentő hatását
Ha vesefunkciója csökkent, e gyógyszerek együttes szedése a vesefunkció romlását okozhatja.
Lítiumot tartalmazó készítmények nem szedhetők együtt lozartánnal szigorú orvosi felügyelet nélkül. Ez esetben különleges elővigyázatossági óvintézkedésekre (pl.: vérvizsgálatok) lehet szükség.

A Stadazar egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
A Stadazar étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető.

Terhesség és szoptatás
Terhesség
Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe eshet. Az orvos azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, mielőtt teherbe esik, vagy ahogy megtudja, hogy terhes és hogy a Stadazar helyett egy másik gyógyszert kezdjen el szedni. A Stadazar szedése nem ajánlott a korai terhesség időszakában. Nem szabad szedni a Stadazart a 3. terhességi hónap után, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.

Szoptatás
Közölje orvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretné kezdeni a szoptatást. A Stadazar alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak. Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Ön számára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.

Gyermekek és serdülők
Gyermekek esetén nem vizsgálták a Stadazart. További információért forduljon kezelőorvosához.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítménynek a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták. A Stadazar várhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetői vagy gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Az egyéb vérnyomáscsökkentő készítményekhez hasonlóan azonban a lozartán szédülést vagy álmosságot okozhat néhány emberben. Ha szédülést vagy álmosságot tapasztal, gépjárművezetés vagy gépek kezelése előtt forduljon orvosához.

Fontos információk a Stadazar egyes összetevőiről
A Stadazar tejcukrot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. HOGYAN KELL SZEDNI A STADAZART?

A Stadazart mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Orvosa az Ön állapota és az alapján állapítja meg a Stadazar megfelelő adagját, hogy Ön szed-e más készítményeket. Fontos, hogy addig szedje a Stadazart, amíg azt orvosa felírta, annak érdekében, hogy vérnyomását folyamatosan kontroll alatt tartsa.

Általános adagolási megfontolások
A Stadazar filmtabletta 3 hatáserősségben van forgalomban: 12,5 mg-os, 50 mg-os és 100 mg-os filmtabletták formájában.

Stadazar 50 mg
Ha kezelőorvosa azt mondta Önnek, hogy alacsonyabb adagban szedje a Stadazar 50 mg filmtablettát, akkor a filmtabletták a keresztirányú törővonal mentén kettő vagy négy részre törhetők, amelyek 25 mg, ill. 12,5 mg lozartánt tartalmaznak.

Stadazar 100 mg
Ha kezelőorvosa azt mondta Önnek, hogy alacsonyabb adagban szedje a Stadazar 100 mg filmtablettát, akkor a filmtabletták a törővonal mentén kettő részre törhetők, amelyek 50 mg lozartánt tartalmaznak.

Magas vérnyomásban szenvedő felnőtt betegek
A lozartán szokásos kezdő adagja magas vérnyomásban szenvedő betegeknek naponta egyszer 50 mg lozartán (1 Stadazar 50 mg filmtabletta vagy 1/2 Stadazar 100 mg filmtabletta). A maximális vérnyomáscsökkentő hatás a kezelés megkezdését követő 3-6. héten érhető el. Néhány beteg esetében az adag a későbbiekben megemelhető 100 mg lozartánra (2 Stadazar 50 mg filmtabletta vagy 1 Stadazar 100 mg filmtabletta) naponta egyszer.
Ha úgy érzi, hogy a lozartán hatása túl erős vagy túl gyenge, kérjük, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Alkalmazása gyermekek, illetve serdülőkorúak (6-tól 18 éves korig) esetében
Az ajánlott kezdő dózis 20 és 50 kg testsúlyú betegek esetében 0,7 mg lozartán/ttkg naponta egyszer (legfeljebb 25 mg lozartán). Az orvos emelheti az adagot, amennyiben a vérnyomás nem kontrollált.

Magas vérnyomásban és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtt betegek
A kezdő adag általában naponta egyszer 50 mg lozartán (1 Stadazar 50 mg filmtabletta vagy 1/2 Stadazar 100 mg filmtabletta). Az adag a vérnyomáscsökkentésre adott válasz függvényében a későbbiekben felemelhető naponta egyszer 100 mg lozartánra (2 Stadazar 50 mg filmtabletta vagy 1 Stadazar 100 mg filmtabletta).

A Stadazar tabletták együttesen alkalmazhatók egyéb vérnyomáscsökkentő készítményekkel (pl.: vízhajtókkal, kalcium-csatorna blokkolókkal, alfa- vagy béta-blokkolókkal és központilag ható szerekkel), valamint inzulinnal és a vérben fellelhető glükóz szintjének csökkentésére általánosan szedett gyógyszerekkel (pl.: szulfonilureák, glitazonok és glükozidáz-gátlók).

Szívelégtelenségben szenvedő felnőtt betegek
A kezdő adag általában naponta egyszer 12,5 mg lozartán (1 Stadazar 12,5 mg filmtabletta vagy 1/4 Stadazar 50 mg filmtabletta).

Általánosságban véve, az adagot fokozatosan, hetente kell emelni (naponta 12,5 mg az első héten, naponta 25 mg a második héten és naponta 50 mg a harmadik héten), míg az adag el nem éri a lozartán naponta egyszer 50 mg-os általános fenntartó dózisát (1 Stadazar 50 mg filmtabletta vagy 1/2 Stadazar 100 mg filmtabletta), a beteg állapotának függvényében.

Szívelégtelenség kezelése során a lozartánt gyakran diuretikummal (vízhajtóval) és/vagy digitálisszal (a szívet és a szívmunkát erősítő gyógyszer) és/vagy béta-blokkolóval együtt alkalmazzák.

Adagolás különleges betegcsoportokban
Orvosa alacsonyabb adagot írhat fel, főként ha Ön magas dózisú vízhajtót szed, májkárosodása van, vagy elmúlt 75 éves. A lozartán súlyos májkárosodásban szenvedő betegeknek nem adható (lásd „Ne alkalmazza a lozartánt”).

Alkalmazás
A tablettákat egy pohár vízzel kell lenyelni. A napi adagot lehetőleg mindennap azonos időben kell bevenni. Fontos, hogy a Stadazart mindaddig szedje, amíg kezelőorvosa azt Önnek előírja.

Ha az előírtnál több Stadazart vett be
Ha véletlenül túl sok tablettát vett be, vagy gyermeke lenyelt valamennyit a tablettákból, sürgősen keresse fel kezelőorvosát. A túladagolás vérnyomásesést, szívdobogás-érzést és valószínűleg lassú pulzust okoz.

Ha elfelejtette bevenni a Stadazart
Amennyiben kihagy egy adagot, csak folytassa a kezelést az előírtak szerint. Ne vegyen be dupla adagot a kihagyott tabletta pótlására. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.


4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Stadazar is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha az alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja, hagyja abba a lozartán tabletták szedését, és azonnal tájékoztassa orvosát vagy menjen be a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára:
Súlyos allergiás reakciók jelentkezése (kiütések, arc-, ajak-, torok- és/vagy nyelvduzzanat, amelyek légzési vagy nyelési nehézséget okozhatnak).
Ez egy súlyos, de ritka mellékhatás, amely 10 000-ből több mint 1, de 1000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint. Sürgős orvosi beavatkozásra vagy kórházi ellátásra lehet szüksége.

A gyógyszerek mellékhatásait a következők szerint osztályozzák:
Nagyon gyakori:10-ből több mint 1 beteget érint
Gyakori:10-ből kevesebb, mint 1, de 100-ból több mint 1 beteget érint
Nem gyakori:100-ból kevesebb, mint 1, de 1000-ből több mint 1 beteget érint
Ritka:1000-ből kevesebb, mint 1, de 10 000-ből több mint 1 beteget érint
Nagyon ritka:10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint
Nem ismert:a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

Lozartán alkalmazása mellett az alábbi mellékhatásokat jelentették:

Gyakori
  • szédülés, rendellenes mozgás érzése (szédelgés)
  • alacsony vérnyomás (hipotenzió)
  • alacsony vérnyomás fekvő vagy ülő helyzetből történő felálláskor (ortosztatikus hipotenzió)
  • gyengeség
  • fáradtság
  • túl alacsony vércukorszint (hipoglikémia)
  • túl magas káliumszint a vérben (hiperkalémia)
  • a vesefunkciós értékek megváltozása, beleértve a veseelégtelenséget is
  • csökkent vörösvérsejtszám (vérszegénység)
  • emelkedett vér-karbamid-, szérum-kreatinin- és szérum-káliumszint szívelégtelenségben szenvedő betegeknél

Nem gyakori
  • aluszékonyság
  • fejfájás
  • alvászavarok
  • felgyorsult szívritmus érzete (palpitáció)
  • súlyos mellkasi fájdalom (angina pektorisz)
  • alacsony vérnyomás (főként a vérerek nagyfokú vízveszteségét követően, pl.: súlyos szívelégtelenségben szenvedő betegeknél vagy magas dózisú vízhajtóval történő kezelés ideje alatt)
  • dózisfüggő ortosztatikus hatások, mint pl.: fekvő vagy ülő testhelyzetből történő felálláskor fellépő vérnyomáscsökkenés
  • légszomj (diszpnoé)
  • hasi fájdalom
  • székrekedés
  • hasmenés
  • hányinger
  • hányás
  • csalánkiütés (urtikária)
  • viszketés (pruritusz)
  • kiütések
  • lokalizált duzzanat (ödéma)
  • köhögés

Ritka
  • túlérzékenység
  • anafilaxiás reakciók (súlyos allergiás reakció, ami légzési nehézséget és szédülést okoz)
  • angioödéma (súlyos allergiás reakció, ami különösen az arc, az ajkak, a nyelv és a torok duzzanatát okozza)
  • a vérerek gyulladása (vaszkulitisz, beleértve a Henoch-Schönlein purpurát)
  • érzéketlenség vagy zsibbadás érzete (paresztézia)
  • ájulás
  • nagyon gyors és szabálytalan szívverés (pitvarfiblilláció),
  • agyi katasztrófa (sztrók)
  • májgyulladás (hepatitisz)
  • emelkedett vér alanin-aminotranszferázszint (ALT) szintek, mely a kezelés abbahagyásakor általában visszaáll az eredeti értékre

Nem ismert
  • a vérlemezkék csökkent száma (trombocitopénia)
  • migrén
  • májfunkciós rendellenességek
  • izom- és ízületi fájdalom
  • influenza-szerű tünetek
  • hátfájás
  • húgyúti fertőzés
  • fokozott napfény-érzékenység (fotoszenzitivitás)
  • megmagyarázhatatlan izomfájdalom, sötét (tea-színű) vizelettel (rabdomiolízis)
  • impotencia
  • hasnyálmirigy gyulladás (pankreatitisz)
  • alacsony nátriumszint a vérben (hiponatrémia)
  • depresszió
  • általánosságban rossz közérzet
  • csilingelő, zúgó, harsogó, vagy kattogó hangok a fülben (tinnitusz)

A mellékhatások hasonlóak a felnőttek és a gyermekek esetében.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. HOGYAN KELL A STADAZART TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Stadazart. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 30oC-on, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Ne nyissa ki a buborékcsomagolást, amíg nem veszi be a gyógyszert.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Stadazar?

A készítmény hatóanyaga a lozartán-kálium
A Stadazar 12,5 mg filmtabletta 12,5 mg lozartán-káliumot tartalmaz
A Stadazar 50 mg filmtabletta 50 mg lozartán-káliumot tartalmaz
A Stadazar 100 mg filmtabletta 100 mg lozartán-káliumot tatralmaz
Egyéb összetevők a tablettamagban: laktóz-monohidrát, magnézium sztearát, mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítő, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.
A filmbevonat összetevői: hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 400, karnaubaviasz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Stadazar 12,5 mg filmtabletta fehér, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta

A Stadazar 50 mg filmtabletta fehér, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta, mindkét oldalán kereszt alakú bemetszéssel. A filmtabletta két egyenlő, vagy négy egyenlő részre osztható.

A Stadazar 100 mg filmtabletta fehér, ovális, mindkét oldalán domború filmtabletta, mindkét oldalán bemetszéssel. A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.

A Stadazar az alábbi csomagolásméretekben kerül forgalomba:

Stadazar 12,5 mg - 10 db, 28 db, 30 db, 60 db vagy 98 db filmtabletta PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban

Stadazar 50 mg - 10 db, 28 db, 30 db, 60 db, 90 db vagy 98 db filmtabletta PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban

Stadazar 100 mg - 10 db, 28 db, 30 db, 60 db vagy 98 db filmtabletta PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja
STADA Arzneimittel AG
Stadastrasse 2 - 18
D-61118 Bad Vilbel
Németország
Tel.: +49 6101 603 0
Fax: +49 6101 603 259

Gyártók
STADA Arzneimittel AG
Stadastrasse 2 - 18
D-61118 Bad Vilbel
Németország
Tel.: +49 6101 603 0
Fax: +49 6101 603 259

Centrafarm Serrvices BV
Nieuwe Donk 9, 4879 AC Etten Leur
Hollandia
Tel.: +31 76508 1000
Fax: + 31 76508 1324


OGYI-T-20450/01 (Stadazar 12,5 mg filmtabletta 30x)
OGYI-T-20450/02 (Stadazar 12,5 mg filmtabletta 60x)

OGYI-T-20450/03 (Stadazar 50 mg filmtabletta 30x)
OGYI-T-20450/04 (Stadazar 50 mg filmtabletta 60x)

OGYI-T-20450/05 (Stadazar 100 mg filmtabletta 30x)
OGYI-T-20450/06 (Stadazar 100 mg filmtabletta 60x)

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria Losartan STADA 12,5 mg - Filmtabletten
Ausztria Losartan STADA 50 mg - Filmtabletten
Ausztria Losartan STADA 100 mg - Filmtabletten
Csehország Losartan STADA 12,5 mg potahované tablety
Csehország Losartan STADA 50 mg potahované tablety
Csehország Losartan STADA 100 mg potahované tablety
Dánia Losarstad 12,5 mg filmovertrukne tabletter
Dánia Losarstad 50 mg filmovertrukne tabletter
Dánia Losarstad 100 mg filmovertrukne tabletter
Finnország Losarstad 12,5 mg kalvopäällysteiset tabletit
Finnország Losarstad 50 mg kalvopäällysteiset tabletit
Finnország Losarstad 100 mg kalvopäällysteiset tabletit
Magyarország: Stadazar 12,5 mg filmtabletta
Magyarország: Stadazar 50 mg filmtabletta
Magyarország: Stadazar 100 mg filmtabletta
Írország Cozatan 50 mg film-coated tablets
Írország Cozatan 100 mg film-coated tablets
Lengyelország STADAZAR, 12,5 mg, tabletki powlekane
Lengyelország STADAZAR, 50 mg, tabletki powlekane
Lengyelország STADAZAR, 100 mg, tabletki powlekane
Szlovákia Losartan STADA 12,5 mg, filmom obalené tablety
Szlovákia Losartan STADA 50 mg, filmom obalené tablety
Svédország Losarstad 12,5 mg filmdragerade tabletter
Svédország Losarstad 50 mg filmdragerade tabletter
Svédország Losarstad 100 mg filmdragerade tabletter


A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2012. április