Visszatérés a főoldalraHírekIsmertetőKereső
 

A vény nélkül kapható gyógyszerek árai a Magyar Gyógyszerész Kamara 2008. szeptember 1-én közölt listája alapján.

1. A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY MEGNEVEZÉSE

Név Kiszerelés Kiadhatóság Bruttó fogyasztói ár Térítési díj Jogcímek Eü Kiemelt Eü Emelt
Olanzapine Jenson 10 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x SZ - - - -
Olanzapine Jenson 10 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x 1 SZ - - - -
Olanzapine Jenson 15 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x 1 SZ - - - -
Olanzapine Jenson 15 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x SZ - - - -
Olanzapine Jenson 20 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x SZ - - - -
Olanzapine Jenson 20 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x 1 SZ - - - -
Olanzapine Jenson 5 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x SZ - - - -
Olanzapine Jenson 5 mg szájban diszpergálódó tabletta 28x 1 SZ - - - -

1.1 HELYETTESÍTŐ GYÓGYSZEREK

H1
H2
H3
R

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Olanzapine Jenson 5 mg szájban diszpergálódó tabletta
Olanzapine Jenson 10 mg szájban diszpergálódó tabletta
Olanzapine Jenson 15 mg szájban diszpergálódó tabletta
Olanzapine Jenson 20 mg szájban diszpergálódó tabletta

olanzapin

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
  • További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
  • Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra vonatkozik.

A betegtájékoztató tartalma

1. Milyen típusú gyógyszer az Olanzapine Jenson szájban diszpergálódó tabletta (továbbiakban: Olanzapine Jenson) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók az Olanzapine Jenson alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni az Olanzapine Jenson-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell az Olanzapine Jenson-t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


1. Milyen típusú gyógyszer az Olanzapine Jenson és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Olanzapine Jenson az olanzapin nevű hatóanyagot tartalmazza és az ún. antipszichotikumok csoportjához tartozik.

Az Olanzapine Jenson a skizofrénia kezelésére használatos. Ez egy olyan betegség, amelyben a beteg nem létező dolgokat hall, lát, vagy érez, téveszmékben hisz, szokatlanul gyanakvó és zárkózottá válik. Az ebben a betegségben szenvedő betegek lehetnek nyomott hangulatúak, feszültek vagy nyugtalanok.

Az Olanzapine Jenson mérsékelt vagy súlyos mániás epizódok kezelésére is alkalmazható. Ez egy olyan állapot, aminek tünetei: szélsőséges jókedv, a normálist meghaladó energiaszint, a szokásosnál kevesebb alvásigény, felgyorsult beszéd gondolatszárnyalással és néha kifejezett ingerlékenység. Hangulatstabilizáló szerként is használatos, mely megelőzi az előbbi állapottal járó kórosan magas és alacsony hangulati szélsőségek további előfordulását.


2. Tudnivalók az Olanzapine Jenson alkalmazása előtt

Ne szedje az Olanzapine Jenson-t
  • ha allergiás (túlérzékeny) az olanzapinra, vagy az Olanzapine Jenson (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőire. Az allergiás reakciót felismerheti bőrkiütés, viszketés, az arc vagy az ajkak duzzanata, illetve légszomj jelentkezéséről. Értesítse kezelőorvosát, ha ilyet tapasztalt.
  • ha Önnél korábban a zöldhályog bizonyos formáját (emelkedett szemnyomást) állapították meg.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Olanzapine Jenson alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
  • Az ilyen típusú gyógyszerek elsősorban az arc vagy a nyelv izmainak szokatlan mozgását okozhatják. Ha az Olanzapine Jenson-kezelés elkezdését követően ilyet észlel, értesítse kezelőorvosát.
  • Az ilyen készítmények ritkán okozhatnak egyszerre lázat, szaporább légzést, verejtékezést, izommerevséget és aluszékonyságot vagy álmosságot. Ha ezeket a tüneteket észleli, azonnal forduljon orvosához.
  • Ha Önnek vagy bármely családtagjának vérrögképződése volt, mert az ehhez hasonló gyógyszerek alkalmazása vérrögképződéssel is járhat.
  • Testtömeg-növekedést észleltek Olanzapine Jenson tablettát szedő betegeknél. Az Ön testtömegének rendszeres ellenőrzése javasolt.
  • Emelkedett vércukor- és vérzsír- (triglicerid és koleszterin) szinteket észleltek Olanzapine Jenson tablettát szedő betegeknél. Az Ön orvosa ellenőrizni fogja a vércukor és bizonyos vérzsírok szintjét, mielőtt elkezdené szedni a tablettát, ill. a kezelés során rendszeresen.
  • Az Olanzapine Jenson használata demenciában (szellemi hanyatlásban) szenvedő idős betegek esetében nem ajánlott, mert súlyos mellékhatásokhoz vezethet.

Amennyiben az alábbi betegségek valamelyikében szenved, értesítse kezelőorvosát, mihelyt lehetséges:

  • Cukorbetegség
  • Szívbetegség
  • Ha Önt arról tájékoztatták, hogy sóháztartás (elektrolitok) egyensúlyának zavarában szenved (különösen alacsony kálium- vagy magnéziumszint esetén)
  • Ha Önnek veleszületett QT-szakasz megnyúlása van (ez látható az EKG-n, a szív elektromos működésének vizsgálatában)
  • Máj- vagy vesebetegség
  • Parkinson-kór
  • Epilepszia
  • Prosztata megbetegedés
  • A bélmozgások leállása (paralitikus ileusz)
  • Alacsony fehérvérsejt számmal járó vérkép rendellenességek (melyet egyes gyógyszerek, a sugárterápia, a kemoterápia vagy csontvelő betegség okozhat)
  • Ha Önt arról tájékoztatták, hogy egyes fehérvérsejtek száma megnövekedett a vérében, vagy csontvelő betegségben szenved, melyben a vér egyes sejtjeinek száma növekedni kezd (úgynevezett mieloproliferatív betegség).
  • Agyi érkatasztrófa vagy átmeneti agyi keringési zavar (agyi keringési zavar átmeneti tünetei)

Ha Ön demenciában szenved, Ön vagy gondviselője/rokona közölje kezelőorvosával, ha korábban volt már szélütése vagy átmeneti agyi keringési zavara.

Ha Ön 65 évesnél idősebb, kezelőorvosa elővigyázatosságból figyelemmel kísérheti vérnyomását.

Gyermekek és serdülők
Az Olanzapine Jenson nem javallt 18 éves kor alatti betegeknél.

Egyéb gyógyszerek és az Olanzapine Jenson
Tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett gyógyszereiről. Különösen tudassa kezelőorvosával, ha Parkinson betegségben szenved és gyógyszeres kezelés alatt áll.

Az Olanzapine Jenson-kezelés ideje alatt egyéb gyógyszert csak akkor szedjen, ha kezelőorvosa azt mondja, hogy szedheti őket. Álmos lehet, ha az Olanzapine Jenson-t depresszió elleni gyógyszerekkel, illetve szorongásoldókkal vagy altatókkal együtt alkalmazza.

Értesítse kezelőorvosát, ha karbamazepint (epilepszia elleni szerként vagy hangulat stabilizátorként használják), fluvoxamint (depresszió elleni gyógyszer) vagy ciprofloxacint (antibiotikum) szed, mivel ez szükségessé teheti az Olanzapine Jenson adagjának a megváltoztatását.

Ugyancsak értesítse kezelőorvosát, ha
  • dohányzik (mivel szükség lehet az olanzapin adagjának csökkentésre)
  • szívritmusát befolyásoló gyógyszereket szed, úgymint antiaritmiás szerek (amiodaron, szotalol, kinidin, dizopiramid), a makrolidek csoportjába tartozó antibiotikumok, triciklusos antidepresszánsok.

Amennyiben Ön aktív szenet (más gyógyszerek megkötésére szolgáló szer) szed, ezt legalább két órával az olanzapin bevétele előtt vagy után tegye meg, mivel az aktív szén befolyásolhatja az olanzapin felszívódását.

Az Olanzapine Jenson bevétele alkohollal
Az Olanzapine Jenson-kezelés ideje alatt ne igyon alkoholt, mert az Olanzapine Jenson és az alkohol együttesen álmosságot okozhat.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Szoptatás ideje alatt nem szedheti ezt a gyógyszert, mivel kis mennyiségű Olanzapine Jenson átkerülhet az anyatejbe.

Ha az anya a terhesség utolsó trimeszterében (a terhesség utolsó három hónapjában) alkalmazta az Olanzapine Jenson-t, az újszülöttben a következő tünetek fordulhatnak elő: remegés, izommerevség és/vagy izomgyengeség, álmosság, nyugtalanság, légzési problémák, táplálkozási nehézség. Ha gyermekén a fenti tünetek bármelyikét észleli, keresse fel gyermekorvosát.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az Olanzapine Jenson szedésekor felléphet álmosság vagy szédülés. Ha ezt észleli, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket vagy eszközöket. Értesítse kezelőorvosát.

Olanzapine Jenson aszpartámot tartalmaz
Azon betegeket, akik nem fogyaszthatnak fenilalanint, nem szedhetnek Olanzapine Jenson-t, mert aszpartámot tartalmaz, mely fenilalanin forrás lehet. A gyógyszer fenilketonuriás betegek számára ártalmas lehet.


3. Hogyan kell szedni az Olanzapine Jenson-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Kezelőorvosa elmondja Önnek, hogy hány Olanzapine Jenson tablettát szedjen, és mennyi ideig folytassa a kezelést. Az Olanzapine Jenson adagja 5-20 mg naponta. Beszéljen kezelőorvosával, ha a tünetei visszatérnek, de ne hagyja abba az Olanzapine Jenson szedését, hacsak ezt orvosa nem tanácsolja.

Naponta egyszer, orvosa útmutatása szerint vegye be az Olanzapine Jenson tablettát. Próbálja meg mindig ugyanabban a napszakban bevenni a tablettáit. Étkezés nem befolyásolja a gyógyszer bevételt. Az Olanzapine Jenson diszpergálódó tabletta szájon keresztül alkalmazandó.

Olanzapine Jenson tabletta törékeny, a tablettát óvatosan kell kezelni. A tablettát vizes kézzel megérinteni nem szabad, mert eltörhet.
1.                  A perforált buborékcsomagolás esetén, a buborékcsomagolást a szélén kell megfogni és egy tablettát tartalmazó részt a perforáció mentén óvatosan le kell tépni.
2.                  A hátsó részt finoman le kell választani. A nem perforált buborékcsomagolás esetén ügyelni kell arra, hogy a szomszédos tablettákat fedő hátsó részt ne válasszuk le.
3.                  Finoman nyomja ki a tablettát a buborékcsomagolásból.
4.                  Helyezze tablettát a szájba, ahol a nyálban gyorsan feloldódik, így könnyen lenyelhető.

A tabletta egy pohár vízbe, narancs vagy almadzsúszba, illetve tejbe vagy kávéba is belekeverhető. Néhány ital esetén a keverék színe megváltozhat és zavarossá válhat. A keveréket célszerű azonnal meginni.


Ha az előírtnál több Olanzapine Jenson‑t vett be
Azok a betegek, akik az előírtnál több Olanzapine Jenson-t vettek be, a következő tüneteket tapasztalták: szapora szívverés, izgatottság/agresszió, beszédzavar, szokatlan mozgások (különösen az arcon vagy a nyelvben) és tudatzavar. Egyéb tünetek lehetnek: heveny zavartság, görcsrohamok (epilepszia), kóma, valamint a következő tünetek kombinációja: láz, szapora légzés, verejtékezés, izommerevség és aluszékonyság vagy álmosság, a légzés lassulása, félrenyelés, magas, ill. alacsony vérnyomás, szívritmuszavar. Rögtön értesítse kezelőorvosát vagy a kórházat. Mutassa meg az orvosnak gyógyszere dobozát.

Ha elfelejtette bevenni az Olanzapine Jenson‑t
Vegye be a következő tablettát, mihelyt eszébe jut. Ne vegyen be kétszeres adagot ugyanazon a napon.

Ha idő előtt abbahagyja az Olanzapine Jenson szedését
Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, ha már jobban érzi magát. Fontos, hogy mindaddig folytassa az Olanzapine Jenson szedését, amíg azt orvosa javasolja.

Ha hirtelen abbahagyja az Olanzapine Jenson szedését, előfordulhat verejtékezés, álmatlanság, remegés, szorongás vagy hányinger és hányás. Kezelőorvosa javasolhatja az adagok fokozatos csökkentését a kezelés befejezése előtt.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszeris okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbiakat tapasztalja:
  • szokatlan mozgás (gyakori mellékhatás, mely 10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet), elsősorban az arcon és a nyelv izmainál,
  • vérrögök a vénákban (nem gyakori mellékhatás, 100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet), különösen az alsó végtagokban (a tünetek közé tartozik a láb duzzanata, fájdalma és pirossága), melyek a vérereken át eljuthatnak a tüdőbe, mellkasi fájdalmat és nehézlégzést okozva. Ha ezen tünetek közül bármelyiket észleli, azonnal forduljon orvoshoz;
  • láz, szapora légzés, verejtékezés, izommerevség és aluszékonyság, illetve álmosság együttes jelentkezése (ennek a mellékhatásnak a gyakorisága a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg),

Egyéb mellékhatások

Nagyon gyakori mellékhatások (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet)
  • testtömeg-növekedés
  • álmosság
  • a prolaktinszintek emelkedése a vérben

A kezelés korai szakaszában előfordulhat szédülés vagy ájulás (lassú szívveréssel), különösen fekvő vagy ülő helyzetből történő felálláskor. Ez többnyire magától elmúlik, amennyiben nem, értesítse kezelőorvosát.

Gyakori mellékhatások (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
  • egyes vérsejtek számának és a keringő zsírok szintjének növekedése, továbbá a kezelés korai szakaszában a májenzimszintek átmeneti emelkedése
  • a cukorszint növekedése a vérben és a vizeletben
  • a húgysav- és a kreatin-foszfokinázszint emelkedése a vérben
  • az éhségérzet fokozódása
  • szédülés
  • nyugtalanság
  • remegés
  • szokatlan mozgások (diszkinézia)
  • székrekedés
  • szájszárazság
  • bőrkiütés
  • erőtlenség
  • nagyfokú fáradtság
  • vízvisszatartás, mely a kezek, bokák vagy a lábfejek duzzanatához vezet
  • láz, ízületi fájdalom
  • szexuális zavarok, mint például a nemi vágy csökkenése férfiaknál és nőknél, vagy merevedési zavar férfiaknál

Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
  • túlérzékenységi reakció (pl. ajak- és torok duzzanata, viszketés, kiütés)
  • cukorbetegség vagy annak rosszabbodása, ami esetenként ketoacidózissal (ketontestek megjelenése a vérben és a vizeletben) vagy kómával jár
  • görcsrohamok, általában a kórelőzményben is szereplő görcsrohamokkal (epilepsziával)
  • izommerevség vagy görcs (beleértve a szemmozgásokét is)
  • beszédzavarok
  • lassú szívverés
  • fényérzékenység
  • orrvérzés
  • hasi feszülés
  • emlékezetvesztés vagy feledékenység
  • vizelet inkontinencia (a hólyagműködés szabályozásnak megszűnése, melynek következtében akkor is ürít vizeletet, amikor nem akarja)
  • vizeletürítési képtelenség
  • hajhullás
  • a menstruációs ciklusok hiánya vagy rövidülése
  • az emlőkkel kapcsolatos eltérés férfiaknál és nőknél, mint például a kóros tejelválasztás vagy rendellenes növekedés

Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet):
  • a normál testhőmérséklet csökkenése
  • szívritmuszavar
  • tisztázatlan eredetű, hirtelen halál
  • hasnyálmirigy-gyulladás, mely súlyos gyomortáji fájdalmat okoz
  • láz és hányinger
  • májbetegség, ami a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése formájában jelentkezik
  • izombetegség tisztázatlan fájdalmak formájában
  • tartós és/vagy fájdalmas merevedés

Demenciában szenvedő idős betegeknél olanzapin szedésekor felléphet agyi érkatasztrófa (sztrók), tüdőgyulladás, vizelettartási nehézség, elesés, nagyfokú fáradtság, hallucináció (olyan dolgok látása, melyek valójában nincsenek), testhőmérséklet emelkedés, bőrpír és járászavar. Néhány halálos kimenetű esetet is jelentettek ebben a betegcsoportban.

Az Olanzapine Jenson-kezelés ronthatja a Parkinson-kór tüneteit és hallucinációt (olyan dolgok látása, hallása vagy érzése, melyek valójában nincsenek) okozhat.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell az Olanzapine Jenson-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje az Olanzapine Jenson-t. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A fénytől és a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen szükségtelenné vált gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Olanzapine Jenson?
Olanzapine Jenson 5 mg hatóanyagként 5 mg olanzapint tartalmaz.
Olanzapine Jenson 10 mg hatóanyagként 10 mg olanzapint tartalmaz.
Olanzapine Jenson 15 mg hatóanyagként 15 mg olanzapint tartalmaz.
Olanzapine Jenson 20 mg hatóanyagként 20 mg olanzapint tartalmaz.

Egyéb összetevők: mannit, mikrokristályos cellulóz, Guar gumi, „A” típusú kroszpovidon, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, aszpartám (E951), nátrium-laurilszulfát

Milyen az Olanzapine Jenson külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Olanzapine Jenson 5 mg szájban diszpergálódó tabletta:
Világossárga vagy sárga színű, sima vagy pöttyös, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletták, egyik oldalon „M”, másik oldalon „OE1” bevéséssel.

Olanzapine Jenson 10 mg szájban diszpergálódó tabletta:
Világossárga vagy sárga színű, sima vagy pöttyös, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletták, egyik oldalon „M”, másik oldalon „OE2” bevéséssel.

Olanzapine Jenson 15 mg szájban diszpergálódó tabletta:
Világossárga vagy sárga színű, sima vagy pöttyös, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletták, egyik oldalon „M”, másik oldalon „OE3” bevéséssel.

Olanzapine Jenson 20 mg szájban diszpergálódó tabletta:
Világossárga vagy sárga színű, sima vagy pöttyös, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletták, egyik oldalon „M”, másik oldalon „OE4” bevéséssel.

Olanzapine Jenson szájban diszpergálódó tabletta nem perforált buborékcsomagolásban 7, 10, 14, 28, 30, 35, 56, 60, 70, 98, 100 tablettát tartalmazó formában,
egységenként perforált buborékcsomagolásban (7, 10, 14, 28, 30, 35, 56, 60, 70, 98, 100) x 1 tablettát tartalmazó formában és
7, 10, 14, 28, 30, 56, 98, 100, 250, 500 tablettát tartalmazó műanyag tartályban kerül forgalomba. A tartály nedvességmegkötő anyagot is tartalmaz.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Jenson Pharmaceutical Services Limited
Carradine House, 237 Regents Park Road, London N3 3LF
Egyesült Királyság

Gyártó:
McDermott Laboratories Ltd. t/a Gerard Laboratories
35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13
Írország

Mylan Hungary Kft.,
H-2900 Komárom, Mylan u. 1.
Magyarország

Ezt a készítményt az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

OrszágNévForgalomba hozatali engedély jogosultja
AusztriaOlanzapin Jenson Pharmaceutical Services Limited 5 mg, 10 mg, 15 mg, & 20 mg SchmelztablettenJenson Pharmaceutical Services Limited, UK
BelgiumOlanzapine ODIS Mylan 5 mg, 10 mg, 15 mg, & 20 mg orodispergeerbare tablettenMylan bvba/sprl
CiprusOlanzapine Jenson Pharmaceutical Services Limited 5 mg, 10 mg, 15 mg, and 20 mg Orodispersible TabletsJenson Pharmaceutical Services Limited, UK
Cseh KöztársaságOlanzapin Mylan 5 mg, 10 mg & 15 mgGenerics [UK] Ltd,
FranciaországOlanzapine Mylan 5 mg, 10 mg, 15 mg, & 20 mg comprimés orodispersiblesMylan SAS
NémetországOlanzapin Mylan 5 mg, 10 mg, 15 mg, & 20 mg SchmelztablettenMylan dura GmbH
GörögországOlanzapine Mylan 5 mg, 10 mg, 15 mg, & 20 mg Orodispersible TabletsMylan SAS
MagyarországOlanzapine Jenson 5 mg, 10 mg, 15 mg, & 20 mg szájban diszpergálódó tablettaJenson Pharmaceutical Services Limited, UK
ÍrországOlanzapine Mylan 5 mg, 10 mg, 15 mg, and 20 mg Orodispersible TabletsMc Dermott Laboratories Ltd t/a Gerard Laboratories
LengyelországOlanzapina MylanMylan SAS
PortugáliaOlanzapine MylanGenerics [UK] Ltd, UK
RomániaOlanzapină Jenson Pharmaceutical Services Limited 5 mg, 10 mg, 15 mg & 20 mg comprimate orodispersabileJenson Pharmaceutical Services Limited, UK
SzlovákiaOlanzapin Mylan5 mg & 10 mg orodispergovatežné tabletyGenerics [UK] Ltd, UK
SzlovéniaOlanzapin Mylan5 mg, 10 mg, 15 mg & 20 mg orodisperzibilne tableteGenerics [UK] Ltd, UK
HollandiaOlanzapine SmeltTab Mylan 5 mg, 10 mg, 15 mg & 20 mg orodispergeerbare tablettenMylan BV
Egyesült KirályságOlanzapine 5 mg, 10 mg, 15 mg, and 20 mg Orodispersible TabletsOLS Mylan

Olanzapine Jenson 5 mg szájban diszpergálódó tabletta
OGYI-T-22193/01 28x OPA/Al/PVC nem perforált buborékcsomagolás
OGYI-T-22193/02 28x 1 OPA/Al/PVC egységenként perforált buborékcsomagolás

Olanzapine Jenson 10 mg szájban diszpergálódó tabletta
OGYI-T-22193/03 28x OPA/Al/PVC nem perforált buborékcsomagolás
OGYI-T-22193/04 28x 1 OPA/Al/PVC egységenként perforált buborékcsomagolás

Olanzapine Jenson 15 mg szájban diszpergálódó tabletta
OGYI-T-22193/05 28x OPA/Al/PVC nem perforált buborékcsomagolás
OGYI-T-22193/06 28x 1 OPA/Al/PVC egységenként perforált buborékcsomagolás

Olanzapine Jenson 20 mg szájban diszpergálódó tabletta
OGYI-T-22193/07 28x OPA/Al/PVC nem perforált buborékcsomagolás
OGYI-T-22193/08 28x 1 OPA/Al/PVC egységenként perforált buborékcsomagolás

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. január