Visszatérés a főoldalraHírekIsmertetőKereső
 

A vény nélkül kapható gyógyszerek árai a Magyar Gyógyszerész Kamara 2008. szeptember 1-én közölt listája alapján.

1. A GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY MEGNEVEZÉSE

Név Kiszerelés Kiadhatóság Bruttó fogyasztói ár Térítési díj Jogcímek Eü Kiemelt Eü Emelt
Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula 50x SZ 13098 Ft 13098 Ft HM KGY ÜB EÜ100 300 Ft -
Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula 100x SZ - - - -
Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula 30x SZ - - - -
Advagraf 1 mg retard kemény kapszula 60x SZ 29980 Ft 29980 Ft HM KGY ÜB EÜ100 300 Ft -
Advagraf 1 mg retard kemény kapszula 50x SZ - - - -
Advagraf 1 mg retard kemény kapszula 30x SZ - - - -
Advagraf 1 mg retard kemény kapszula 100x SZ - - - -
Advagraf 3 mg retard kemény kapszula 50x SZ 73389 Ft 73389 Ft HM KGY ÜB EÜ100 300 Ft -
Advagraf 3 mg retard kemény kapszula 30x SZ - - - -
Advagraf 3 mg retard kemény kapszula 100x SZ - - - -
Advagraf 5 mg retard kemény kapszula 50x SZ 119868 Ft 119868 Ft HM KGY ÜB EÜ100 300 Ft -
Advagraf 5 mg retard kemény kapszula 100x SZ - - - -
Advagraf 5 mg retard kemény kapszula 30x SZ - - - -

1.1 HELYETTESÍTŐ GYÓGYSZEREK

H1
H2
H3
R

BETEGTÁJÉKOZTATÓ

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA
Advagraf 0,5 mg retard kemény kapszula Advagraf 1 mg retard kemény kapszula Advagraf 5 mg retard kemény kapszula
Takrolimusz
Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. 
-További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. 
-Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak. 
-Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A betegtájékoztató tartalma:

  • Milyen típusú gyógyszer az Advagraf, és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  • Tudnivalók az Advagraf szedése előtt
  • Hogyan kell szedni az Advagraf-ot?
  • Lehetséges mellékhatások
  • Hogyan kell az Advagraf-ot tárolni?
  • További információk
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ADVAGRAF ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Az Advagraf retard kapszula egy további, szájon át alkalmazandó gyógyszer a már forgalomban lévő Prograf kapszula mellett. Az Advagrafot naponta egyszer kell bevenni, míg a Prografot naponta kétszer.
Az Advagraf az immunrendszert gátló (úgynevezett immunszuppresszív) gyógyszerek csoportjába tartozik. Szervátültetés (máj, vese) után az immunrendszer megpróbálja kilökni az új szervet. Az Advagrafot arra használják, hogy szabályozza szervezete immunválaszát, és segítse szervezetét abban, hogy elfogadja az átültetett szervet. Az Advagrafot gyakran alkalmazzák együtt olyan más gyógyszerekkel, amelyek ugyancsak elnyomják az immunrendszer működését.
Az Advagraf akkor is alkalmazható, ha a beültetett máj, vese, szív vagy más szerv kilökődése megkezdődött, illetve ha az immunrendszer befolyásolására eddig alkalmazott gyógyszerek nem képesek szabályozni a szervátültetést követő immunválaszt.
2. TUDNIVALÓK AZ ADVAGRAF SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje az Advagrafot
  • Ha allergiás (túlérzékeny) a takrolimuszra vagy az Advagraf bármely egyéb összetevőjére.
  • Ha allergiás (túlérzékeny) a makrolid antibiotikumok csoportjába tartozó bármely antibiotikumra (pl. eritromicin, klaritromicin, jozamicin).
Az Advagraf fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
  • Az Advagrafot minden nap kell szednie, mindaddig, amíg immunszuppresszióra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza átültetett szerve kilökődését. Orvosával rendszeres kapcsolatot kell tartania.
  • Mialatt Ön az Advagrafot szedi, kezelőorvosa időnként számos vizsgálatot végeztethet el (beleértve a vér- és vizeletvizsgálatot, a szív működését ellenőrző vizsgálatot, látás- és ideggyógyászati vizsgálatokat). Ez megszokott dolog, és segítik kezelőorvosát abban, hogy
  • meghatározza, mennyi az Advagraf legmegfelelőbb adagja az Ön számára.
  • Kérjük, kerülje gyógynövény-készítmények, így pl. orbáncfű (Hypericum perforatum) vagy más gyógynövény-készítmény szedését, mert befolyásolhatják az Advagraf hatékonyságát és adagolását. Ha kétségei vannak, kérjük, kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen gyógynövényt vagy gyógynövény-készítményt szedne.
  • Ha Önnek bármilyen májbetegsége van, vagy olyan betegsége volt, amely érinthette a máját, mondja el ezt az orvosának, mivel ez befolyásolhatja az Ön Advagraf adagját.
  • Ha egy napnál hosszabb ideig hasmenése van, kérjük, keresse fel orvosát, mert szükség lehet az Advagraf adagjának módosítására.
  • Az Advagraf szedése alatt megfelelő ruházat viselésével és magas fényvédő faktorú naptej alkalmazásával védje magát a napfénytől és az ultraibolya sugárzástól. Erre azért van szükség, mert az immunszuppresszív terápia során megnő a rosszindulatú bőrelváltozások kialakulásának a veszélye.
  • Ha bármilyen védőoltásra van szüksége, akkor előtte tájékoztassa erről orvosát. Orvosa meg fogja mondani, ebben az esetben mi a legjobb, amit tehet.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható és a gyógynövény-készítményeket is.
Az Advagrafot tilos ciklosporinnal együtt szedni!
Más gyógyszerek szedése befolyásolhatja az Advagraf vérszintjét, és más gyógyszerek vérszintjét is befolyásolhatja az Advagraf szedése, ami miatt az Advagraf adagját esetleg növelni vagy csökkenteni kell. Különösen az alábbi hatóanyag tartalmú gyógyszereket említse meg orvosának, ha azokat most szedi vagy nemrégiben szedte:
  • különböző fertőzések kezelésére használt gombaellenes gyógyszereket, ilyen például a ketokonazol, a flukonazol, az itrakonazol, a vorikonazol, a klotrimazol, és antibiotikumokat, különösen az úgynevezett makrolid antibiotikumokat mint az eritromicin, a klaritromicin, a jozamicin és a rifampicin.
  • az AIDS vírusa, a HIV elleni vírusellenes szer (proteázgátlók), például ritonavir.
  • a gyomorfekély megelőzésére és kezelésére szolgáló omeprazol, lanzoprazol vagy cimetidin.
  • a hányinger és hányás kezelésére szolgáló metoklopramid.
  • a gyomorégés kezelésére szolgáló cizaprid vagy magnézium-aluminium-hidroxid.
  • fogamzásgátló tabletta vagy egyéb hormonkezelés etinilösztradiollal, vagy danazollal végzett hormonkezelés.
  • a magas vérnyomás- vagy szívbetegség kezelésére használatos gyógyszerek, mint nifedipin, nikardipin, diltiazem és verapamil.
  • „sztatinok”-ként ismert gyógyszerek, melyeket az emelkedett koleszterin- és trigliceridszint kezelésére használnak.
  • az epilepszia kezelésére használt fenitoin és fenobarbitál.
  • a kortikoszteroidok közé tartozó prednizolon és metilprednizolon.
  • a depresszió kezelésére szolgáló nefazodon. -orbáncfű (Hypericum perforatum).
Mondja el kezelőorvosának, ha ibuprofent, amfotericin B-t vagy vírusellenes szereket (pl. aciklovir) szed vagy azokat kell szedjen. Ezek az Advagraffal együtt szedve ronthatják veseműködését vagy idegrendszeri problémákat okozhatnak.
Kezelőorvosának azt is tudnia kell, ha az Advagraffal egyidőben bármilyen káliumpótlót vagy káliummegtartó vízhajtót (például amiloridot, triamterent vagy spironolaktont), bizonyos fájdalomcsillapítókat (ún. nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek, például ibuprofen), véralvadásgátlót vagy a cukorbetegség kezelésére szájon át bevehető gyógyszert szed.
Ha bármilyen védőoltást kell kapnia, kérjük, előtte tájékoztassa kezelőorvosát.
Az Advagraf egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
Az Advagrafot általában éhgyomorra kell bevenni, ha ez nem megoldható, akkor legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2-3 órával utána. Ne egyen grépfrútot és ne igyon grépfrútlevet amíg Advagraf kezelés alatt áll!
Terhesség és szoptatás
Ha terhességet tervez, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet, mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével Az Advagraf kiválasztódik az anyatejbe, ezért amíg az Advagrafot kapja, nem szabad szoptatnia.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
Ne vezessen autót és ne használjon semmilyen szerszámot vagy gépet, ha az Advagraf bevétele után szédül vagy álmosnak érzi magát, vagy nem lát tisztán. Ezek a hatások gyakrabban megfigyelhetők, ha az Advagraf mellé alkoholt is fogyasztanak.
Fontos információk az Advagraf egyes összetevőiről
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. HOGYAN KELL SZEDNI AZ ADVAGRAFOT?
Az Advagrafot mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Az átültetett szerv kilökődésének megakadályozásához szükséges kezdő adagot az orvos az Ön testtömege alapján fogja kiszámítani. Közvetlenül a transzplantáció után alkalmazott kezdő adagok az átültetett szervtől függően általában a
  • api 0,10 - 0,30 mg/testtömeg-kilogramm
tartományban vannak.
Az Ön adagja az Ön általános egészségi állapotától és attól függ, hogy milyen más immunszuppresszív gyógyszert szed. Az Ön Advagraf-kezelésének megkezdése után orvosa gyakran fog vérvizsgálatot végezni, hogy meghatározza a megfelelő adagot. Orvosa később is rendszeresen vérvételre fogja Önt küldeni, hogy meghatározza a helyes dózist, és hogy időről időre beállítsa azt. Orvosa általában csökkenti az Ön Advagraf adagját, ha állapota stabilizálódik. Orvosa pontosan meg fogja mondani, hány kapszulát kell bevennie, és milyen gyakran.
Az Advagrafot naponta egyszer, reggel kell szájon át bevenni. Az Advagrafot rendszerint éhgyomorra kell bevennie, vagy legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2-3 órával étkezés után. A kapszulákat egyben, egy pohár vízzel kell lenyelni. Az Advagraf szedése alatt ne egyen grépfrútot, és ne igyon grépfrútlevet. Ne nyelje le a fóliacsomagolásban lévő nedvességmegkötő anyagot.
Ha az előírtnál több Advagrafot vett be
Ha véletlenül túl sok Advagrafot vett be, azonnal forduljon orvoshoz, vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.
Ha elfelejtette bevenni az Advagrafot
Ha elfelejtette reggel bevenni az Advagraf kapszulákat, még ugyanaznap a lehető leghamarabb vegye be. Másnap reggel ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja az Advagraf szedését
Ha abbahagyja az Advagraf-kezelést, akkor ez fokozhatja az átültetett szerv kilökődésének veszélyét. Ne hagyja abba a kezelést, hacsak nem orvosa javasolja.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így az Advagraf is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Az Advagraf csökkenti az Ön szervezetének saját védekező-mechanizmusát, hogy megakadályozza az átültetett szerv kilökődését. Ennek következtében az Ön szervezete már nem tud olyan jól küzdeni a fertőzések ellen, mint korábban. Ezért amíg az Advagrafot szedi, a szokásosnál hajlamosabb lesz a fertőzésekre.
Súlyos hatások alakulhatnak ki, köztük allergiás és anafilaxiás reakciók. Az immunszuppresszió eredményeként jó- és rosszindulatú daganatok keletkezéséről számoltak be az Advagraf-kezelést követően.
A lehetséges mellékhatások az alábbi kategóriák szerint kerülnek felsorolásra: A nagyon gyakori mellékhatások 10-ből legalább 1 betegnél fordulnak elő. A gyakori mellékhatások 10-ből kevesebb mint 1, de 100-ból legalább 1 betegnél fordulnak elő. A nem gyakori mellékhatások 100-ból kevesebb mint 1, de 1000-ből legalább egy betegnél fordulnak elő. A ritka mellékhatások 1000-ből kevesebb mint 1, de 10 000-ből legalább 1 betegnél fordulnak elő. A nagyon ritka mellékhatások 10 000-ből kevesebb mint 1 betegnél fordulnak elő.
Nagyon gyakori mellékhatások:
  • A vércukorszint emelkedése, cukorbetegség, a vér káliumszintjének emelkedése
  • Alvászavar
  • Reszketés, fejfájás
  • Vérnyomásemelkedés
  • Hasmenés, hányinger
  • Veseproblémák
Gyakori mellékhatások:
  • A vér sejtes elemei számának csökkenése (vérlemezkék, vörösvértestek vagy fehérvérsejtek), a fehérvérsejtszám emelkedése, a vörösvértestszám megváltozása.
  • A vér magnézium-, foszfát-, kálium-, kalcium- vagy nátriumszintjének csökkenése, folyadék-túlterhelés, a vér húgysav- vagy lipidszintjének emelkedése, étvágycsökkenés, a vér savasságának fokozódása, a vérben lévő sók egyéb változásai.
  • Szorongásos tünetek, zavartság és eltévedés, depresszió, hangulatváltozások, rémálmok, hallucinációk, mentális zavarok.
  • Görcsök, tudatzavarok, a kezek és a lábak (időnként fájdalmas) bizsergése és zsibbadása, szédülés, romló íráskészség, idegrendszeri betegségek.
  • Homályos látás, fokozott fényérzékenység, szembetegségek.
  • Fülzúgás.
  • Csökkent véráramlás a szív koszorúsereiben, gyorsult szívverés.
  • Vérzés, részleges vagy teljes érelzáródás, vérnyomáscsökkenés.
  • Nehézlégzés, elváltozás a tüdő szöveteiben, folyadékgyülem a tüdő körül, garatgyulladás, köhögés, influenzaszerű tünetek.
  • Hasi fájdalmat vagy hasmenést okozó gyulladás vagy fekélyek, gyomorvérzés, gyulladás vagy kifekélyesedés a szájüregben, folyadékgyülem a hasban, hányás, hasi fájdalom, emésztési zavar, székrekedés, szélgörcs, puffadás, laza széklet, gyomorpanaszok.
  • Májenzim-eltérések, a májműködés megváltozása, a bőr sárgás elszíneződése májproblémák miatt, a máj szöveteinek károsodása, májgyulladás.
  • Viszketés, bőrkiütés, hajhullás, faggyúmirigy-gyulladás, fokozott verítékezés.
  • Ízületi fájdalmak, végtag- vagy hátfájás, izomgörcsök.
  • Elégtelen veseműködés, csökkent vizelettermelés, gátolt vagy fájdalmas vizeletürítés.
  • Általános gyengeség, láz, folyadék felszaporodása a szervezetben, fájdalom és rossz közérzet, a vér alkalikus-foszfatáz nevű enzime szintjének megemelkedése, testsúlynövekedés, a hőmérsékletérzés zavara.
  • Az átültetett szerv működészavara.
Nem gyakori mellékhatások:
  • Véralvadási zavarok, a vér összes sejtes eleme számának csökkenése.
  • Kiszáradás, fehérje- vagy vércukorszint-csökkenés a vérben, a foszfátszint emelkedése a vérben.
  • Kóma, agyvérzés, gutaütés, bénulás, agyi kórállapotok, beszéd és nyelvértési zavarok, memóriazavarok.
  • Szürkehályog.
  • Halláscsökkenés.
  • Szabálytalan szívverés, szívleállás, szívelégtelenség, a szívizomzat megbetegedése, a szívizomzat megnövekedése, erősebb szívverés, EKG-eltérés, pulzusszám eltérés és pulzusváltozás.
  • Vérrög kialakulása a végtagi vénában, sokk.
  • Légzési nehézség, légúti betegségek, asztma.
  • Bélelzáródás, az amiláz nevű enzim vérszintjének megemelkedése, reflux betegség, lassult gyomorürülés.
  • Bőrgyulladás, égő érzés a napfényen.
  • Ízületi betegségek.
  • Vizelési képtelenség, fájdalmas menstruáció és rendellenes menstruációs vérzés.
  • Néhány szerv elégtelen működése, influenzaszerű betegség, fokozott érzékenység a hideggel vagy meleggel szemben, mellkasi nyomásérzés, izgalom vagy szokatlan érzés, a laktát-dehidrogenáznak nevezett enzim szintjének megemelkedése a vérben, fogyás.
Ritka mellékhatások:
  • Kicsiny bőrbevérzések, véralvadás következtében.
  • Fokozott izommerevség.
  • Vakság.
  • Süketség.
  • Folyadékgyülem kialakulása a szív körül.
  • Hirtelen nehézlégzés.
  • Tömlőképződés a hasnyálmirigyben.
  • A máj vérkeringési zavarai.
  • A bőr, a száj, a szemek, a nemiszervek felhólyagosodásával járó súlyos betegség, fokozott szőrnövekedés.
  • Szomjúság, elesés, mellkasi szorítás, csökkent mozgáskészség, fekély.
Nagyon ritka mellékhatások
  • Izomgyengeség.
  • Kóros szívultrahang-lelet.
  • Májelégtelenség, epeút-szűkület.
  • Vérvizeléssel járó fájdalmas vizelés.
  • A zsírszövet mennyiségének megnövekedése.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL AZ ADVAGRAFOT TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Az eredeti csomagolásban, nedvességtől védve tartandó.
A retard kapszulákat a buborékcsomagolásból való kivétel után azonnal be kell venni.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje az Advagrafot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az összes kapszulát az alumíniumcsomagolás felbontását követő 1 éven, illetve a lejárati időn belül használja fel.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz az Advagraf
  • A készítmény hatóanyaga a takrolimusz. Advagraf 0,5 mg kapszula: 0,5 mg takrolimuszt tartalmaz kapszulánként. Advagraf 1 mg kapszula: 1 mg takrolimuszt tartalmaz kapszulánként. Advagraf 5 mg kapszula: 5 mg takrolimuszt tartalmaz kapszulánként.
  • Egyéb összetevők: Kapszula tartalom: hipromellóz, etilcellulóz, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát. Kapszula héj: titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), zselatin. Nyomdafesték: sellak, szójalecitin, dimetikon, vörös vas-oxid (E 172).
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Az Advagraf 0,5 mg retard kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „0.5 mg” felirattal a felső, világossárga és „* 647” felirattal az alsó, narancsszínű kapszulafélen. Az Advagraf 0,5 mg retard kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30 és 50 retard kapszulát tartalmazó csomagolásban kapható.
Az Advagraf 1 mg retard kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „1 mg” felirattal a felső, fehér és „* 677” felirattal az alsó, narancs színű kapszulafélen. Az Advagraf 1 mg retard kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30, 50, 60 és 100 retard kapszulát tartalmazó csomagolásban kapható.
Az Advagraf 5 mg retard kapszula fehér port tartalmazó kemény zselatinkapszula, vörös, „5 mg” felirattal a felső, szürkésvörös és „* 687” felirattal az alsó, narancs színű kapszulafélen. Az Advagraf 5 mg retard kapszula 10 kapszulát tartalmazó buborékfóliát és nedvességmegkötő anyagot tartalmazó védő fóliacsomagolásban kerül forgalomba. 30 és 50 retard kapszulát tartalmazó csomagolásban kapható.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó
A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Astellas Pharma GmbH Neumarkter Str. 61 81673 München Németország
Gyártó: Astellas Ireland Co., Ltd. Killorglin, County Kerry Írország
A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:
België/Belgique/Belgien Luxembourg/Luxemburg
Astellas Pharma B.V. Branch Astellas Pharma B.V.Branch Erasmus Park/Parc Erasme Erasmus Park/Parc Erasme Square Marie Curie 50 Square Marie Curie 50 B-1070 Brüssel/Bruxelles B-1070 Brüssel/Bruxelles Tél/Tel: + 32 (0)2 5580710 Belgique/Belgien
България
Астелас Фарма Юръп Б.В./ЕВАГ ул.”Бигла” 6 София 1407 Тел. + 359 2 862 53 72
Česká republika
Astellas Pharma s.r.o.
Sokolovská 100/94
CZ - 18600 Praha 8
Tel: +420 236 080300
Danmark
Astellas Pharma a/s
Naverland 4
DK-2600 Glostrup
Tlf: + 45 43 430355
Deutschland
Astellas Pharma GmbH
Neumarkter Str. 61
D-81673 München
Tel: + 49 (0)89 454401
Eesti
Astellas Pharma GmbH
Neumarkter Str. 61
D-81673 München
Saksamaa
Tel: +49 (0)89 454406
Ελλάδα
Astellas Pharmaceuticals AEBE 10o χλμ Eθνικής Oδoύ, Aθηνών-Λαμίας GR-14451 Mεταμόρφωση Aττικής Τηλ: + 30 (0)210 2812640
Espańa
Astellas Pharma S.A. Paseo del Club Deportivo n° 1 Bloque 14-2Ş E-28223 Pozuelo de Alarcón, Madrid Tel: + 34 91 4952700
France
Astellas Pharma S.A.S. 114 rue Victor Hugo F-92300 Levallois Perret Tél: + 33 (0)1 55917500 Tél/Tel: + 32 (0)2 5580710
Magyarország
Astellas Pharma Kft. Kelenhegyi út 43 H-1118 Budapest Tel.: + 36 (0)1 3614673
Malta
Astellas Pharma GmbH Neumarkter Str. 61 D-81673 München Il-Ġermanja Tel: + 49 (0)89 454406
Nederland
Astellas Pharma B.V. Elisabethhof 19 NL-2353 EW Leiderdorp Tel: + 31 (0)71 5455745
Norge
Astellas Pharma Solbrĺveien 47 N-1383 Asker Tlf: + 47 66 76 46 00
Österreich
Astellas Pharma Ges.m.b.H. Linzer Straße 221/E02 A-1140 Wien Tel: + 43 (0)1 8772668
Polska
Astellas Pharma Sp. z o.o. ul. Poleczki 21 PL - 02-822 Warszawa Tel.: + 48 (0) 225451 111
Portugal
Astellas Farma, Lda. Edifício Cinema Rua José Fontana, n.°1, 1°Andar P-2770-101 Paço de Arcos Tel: + 351 21 4401320
România
Astellas Pharma Internaţional Detalii de contact pentru România Calea Bucureştilor 283, Otopeni 075100- RO Tel: +40 350 37 42
Ireland
Astellas Pharma Co. Ltd. 25, The Courtyard Kilcarbery Business Park, Clondalkin IRL - Dublin 22 Tel: + 353 (0)1 4671555
Ísland
Astellas Pharma a/s Naverland 4 DK-2600 Glostrup Danmörk Sími: + 45 43430355
Italia
Astellas Pharma S.p.A. Via delle Industrie 1 I-20061 Carugate (Milano) Tel: + 39 (0)2 921381
Κύπρος
Astellas Pharmaceuticals AEBE 10o χλμ Eθνικής Oδoύ, Aθηνών-Λαμίας GR-14451 Mεταμόρφωση Aττικής Τηλ: + 30 (0)210 2812640
Latvija
Astellas Pharma GmbH Neumarkter Str. 61 D-81673 München Vācija Tel: + 49 (0)89 454406
Lietuva
Astellas Pharma GmbH Neumarkter Str. 61 D-81673 München Vokietija Tel. +49 (0)89 454406
Slovenija
Astellas Pharma GmbH Neumarkter Str. 61 D-81673 München Nemčija Tel: +49 (0)89 454406
Slovenská republika
Astellas Pharma s.r.o. Sokolovská 100/94 CZ-18600 Praha 8 Tel: + 420 236 080300
Suomi/Finland
Astellas Pharma Suomessa: Algol Pharma Oy PL 13 FIN-02611 Espoo/Esbo Puh/Tel: + 358 9 50991
Sverige
Astellas Pharma AB Haraldsgatan 5 S-41314 Göteborg Tel: + 46 (0)31 7416160
United Kingdom
Astellas Pharma Ltd. Lovett House Lovett Road, Staines Middlesex TW18 3AZ - UK Tel: + 44 (0) 1784 419615
A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma {ÉÉÉÉ/HH}